2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Naujų mokslo metų pasižadėjimai 2015

Ir šiandien jau buvo užduoti pirmieji namų darbai. Ir šiandien jau spėjau susiplėšyti plonas pėdkelnes. Ir šiandien jau spėjau apsijuokti prieš visą klasę. Ir šiandien... bent jau turėjau motyvacijos, kuri kaip ir paprastai, būna gan didelė mokslų metų pradžioje - lūkesčių ir svajonių sąrašas begalinis, tad laikas susidėlioti visus metų pasižadėjimus.

  1. Stengtis palaikyti gerus vidurkius. Negaliu pasakyti, kokių pažymių tikiuosi iš savęs, nes ne visus mokytojus dar pažįstu ir nežinau jų reikalavimų. Be to, šie metai pažymių atžvilgiu nėra tokie svarbūs, tad labiausiai noriu susikoncentruoti į dalykus, kurie mane domina ir mano nuomone, ateities karjerai yra reikalingiausi.
  2. Mokytis kalbas. Anglų šeštadieninę mokyklą jau susiradau, prancūzų mokytoja mokykloje atrodo reikli, tačiau padedanti - viskas kaip ir gerai. Galvojau, jog lankysiu ispanų kalbos būrelį, tačiau šiais metais mokykla siūlo tik kinų ir dėl to labai gaila. Ką gi, padarius gan ilgą pertrauką, tikiuosi susidėlioti taip tvarkaraštį, jog spėčiau įtraukti ir savarankišką šios kalbos mokinimąsi, tuo labiau, jog visas reikiamas priemones turiu.
  3. Nebijoti bendrauti. Paprastai tikrai nesu iš drovesnių panelių, nebijau prieiti prie žmogaus. Tačiau gimnazijoje viskas atrodo ir jaučiasi kiek kitaip. Su klase po truputį pradedu sutarti, bet vėliau tikiuosi susipažinti ir su paralelinių klasių mokiniais, nes jau spėjau pastebėti įdomesnių asmenybių, su kuriomis būtų smagu pabendrauti.
  4. Nebijoti atstovauti klasės. Šiais metais esu Užupio gimnazijos, 1C klasės seniūnė. Titulo didelio nėra, bet vien jau pažiūrėjus į vidurinės mokyklos seniūnus suprantu, jog darbas bus didelis. O čia gimnazija, kuri dar ir yra labai aktyvi socialinėje erdvėje, dalyvauja daug projektų. Tikiu, jog dėl to metai bus tik dar smagesni ir įsimintini, tačiau didžiausias pažadas prisiimant šią atsakomybę - nebijoti siūlyti naujų idėjų ir pasiūlymų.
  5. Dalyvauti aktyviai socialinėse veiklose. Savanorystė, seminarai, būreliai, teatras - savęs tobulinimas, mano manymu yra svarbu. Praeitais metais buvau tikrai aktyvi (ypatingai padėjo lyderystės būrelis), tad tikiuosi šiais metais pralenkti dar kartą save ir savo troškimus ir dalyvauti, dalyvauti, dalyvauti. O jei nėra kur dalyvauti - organizuoti. Taip pat geras ir naudingas dalykas ateičiai, įgaunama daug patirties.
  6. Susikurti dienotvarkę. Su laiko planavimu visada turėjau bėdų - dažnai pernelyg ilgai užsižiūriu serialus, kartais pernelyg daug laiko praleidžiu facebook'e, o vėliau jo nelieka namų darbams - žodžiu, problema yra ir kai bus aiškus galutinis tvarkaraštis bei būreliai, labai tikiuosi ją sutvarkyti. Taip pat, nenoriu pamiršti ir dienos darbų - tam skirtas visas kalendorius!
  7. Kurti. Nesvarbu ką. Istorijas, eilėraščius, dainas. Tik neleisti idėjoms kirmyti galvoje.
  8. Nesinaudoti telefonu pamokų metu. Nemokamas wifi mokykloje yra geras dalykas, nes visiems snapchat'o "draugams" galima įrodyti, jog tikrai turi draugų (prieini prie bahūrų grupelės ir kol nemato, nutrauki vaizdą). Tačiau deja, tai yra papildomas pamokos dėmesio nukreipimo įrankis, dėl kurio gali silpnėti žinios. Prisižadu jį naudoti tik per žmogaus saugos pamokas (juokauju (šypsniukas)).
Aštuoni pažadai - nėra tiek daug, tikiuosi man pavyks! O koks Jūsų pagrindinis šių metų pasižadėjimas?
Simona.

2 komentarai:

Liveta rašė...

Didžiausias mano noras susidaryti dienotvarkę. Jaučiu, kad tikrai pagelbėtų neužsiimti nereikalingais dalykais.

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

sėkmės!:)